Onderzoek

BrightWave

BrightWave  is een grootschalig onderzoek naar de sociaal-emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde en typisch ontwikkelende adolescenten. Een grote groep jongeren wordt gevolgd gedurende de transitie van de basisschool naar middelbare school. Voor velen een enerverende periode waarin er veel veranderingen plaatsvinden. 

Doel

Het doel van het BrightWave is het begrijpen van ontwikkelingsprocessen en de rol van sociale factoren en hormonen die daarbij een rol spelen. We willen graag meer inzicht krijgen in individuele verschillen die leiden tot diverse ontwikkelingstrajecten, met een specifieke focus op de vraag hoe hoogbegaafde jongeren deze processen doormaken in vergelijking tot typisch ontwikkelende jongeren.

Informatieclip

Nieuwsgierig naar hoe het onderzoek eruit ziet? Kijk dan naar ons informatiefilmpje.

Universitaire basis 

Het BrightWave team is onderdeel van het Brain and Development Research Center aan de Universiteit Leiden. We zijn onderdeel van het Leiden Institute for Brain and Cognition (LIBC), een interfacultair centrum voor interdisciplinair onderzoek naar de hersenen en cognitie, ondersteund door het Leids Universitair Medisch Centrum en de Faculteit der Sociale Wetenschappen en Faculteit Wis-en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden (www.libc-leiden.nl